Un incident grav ar fi avut loc la 30 septembrie pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău, în timpul decolării unei aeronave a companiei Fly One.

Potrivit unei înregistrări audio plasate pe Facebook de către fostul șef al Moldatsa, Sorin Stati, Airbusul 319 cu număr de identificare 5F 131, a decolat de la Chișinău spre Moscova la ora 18:01, reușind să evite o catastrofă aviatica.

În înregistrare se aude cum unul dintre piloți îi reproșează controlului de zbor că a fost nevoit să decoleze printre câteva vehicule, întrebându-l pe acesta dacă așa ceva „este normal”.

După câteva secunde în care controlul de zbor părea derutat, fără a răspunde, pilotul i-a transmis din nou că pe pistă, în momentul decolării, rulau trei vehicule.

„La decolare dispecerul/controlorul de navigație aeriană a uitat să elibereze pista de decolare de transportul special/camioane care curățau suprafața respectivei piste, procedura care se execută permanent după un anumit număr de decolări și aterizări, cu scopul excluderii pericolului ca anumite obiecte ce ar putea fi pe pistă să fie atrase de șuvoiul de aer în motoarele aeronavelor sau să lovească în aeronave după impactul cu șasiul acestora”, a menționat Stati.

Potrivit acestuia, tot din cauza controlorilor de zbor, la 23 iunie curent un avion al companiei Ari Moldova, cu 140 de persoane la bord, a fost foarte aproape de a se ciocni cu o aeronavă An-2, care decolase de la Vadul lui Vodă.

Deocamdată Moldatsa și nici reprezentanții Aeroportului din Chișinău nu au comentat aceste informații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here