(AUDIO) Reacția Autorității Aeronautice Civile la incidentul grav de pe aeroport; Dispecerul a fost suspendat

Autor: , in Populare / Social / 2 octombrie, 2019, 13:54

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a reacționat la informațiile privind incidentul grav de pe Aeroportul Intențional Chișinău, de la 30 septembrie, când o aeronavă a fost nevoită să decoleze de pe o pistă pe care circulau vehicule.

„În timpul decolării unei aeronave, la capătul pistei de decolare, operau trei automobile ale serviciului tehnic, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a procedurilor, în conformitate cu reglementările aeronautice civile RAC-REAC”, se arată în reacția AAC

Potrivit surse citate, „a fost convocată comisia permanentă pentru investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice care lucrează împreună cu grupul de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile și desfășoară acțiunile de investigare a circumstanțelor incidentului. Conform datelor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană”

MoldATSA comunicat că dispecerul responsabil pentru decolare a fost suspendat din funcție până la finalizarea investigației.

Amintim că un incident grav a avut loc la 30 septembrie pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău, în timpul decolării unei aeronave a companiei Fly One.

Potrivit unei înregistrări audio plasate pe Facebook de către fostul șef al Moldatsa, Sorin Stati, Airbusul 319 cu număr de identificare 5F 131, a decolat de la Chișinău spre Moscova la ora 16:01, reușind să evite o catastrofă aviatica.

În înregistrare se aude cum unul dintre piloți îi reproșează controlului de zbor că a fost nevoit să decoleze printre câteva vehicule, întrebându-l pe acesta dacă așa ceva „este normal”.

După câteva secunde în care controlul de zbor părea derutat, fără a răspunde, pilotul i-a transmis din nou că pe pistă, în momentul decolării, rulau trei vehicule.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X