Încă o companie aeriană franceză a intrat în faliment și a anulat toate zborurile

Autor: , in Economic / 2 octombrie, 2019, 13:12

Operatorul low-cost XL din Franţa a anunţat la începutul săptămânii că a suspendat toate zborurile după ce nu a reuşit să atragă nicio ofertă de preluare în weekend, ceea ce creşte şansele unui nou falment în turismul francez, la doar o săptămână după ce Aigle Azur, al doilea cel mai mare operator aerian din Franţa, s-a prăbuşit, potrivit France24.

XL operează patru aeronave Airbus în principal în curse spre America de Nord şi unele zone din China, şi a avut circa 730.000 de pasageri anul trecut, scrie zf.ro.

Compania a încetat să mai vândă bilete din data de 19 septembrie şi a intrat în administrare judiciară câteva zile mai târziu, după ce a avertizat că nu-şi mai poate plăti facturile, aşteptând astfel o preluare salvatoare.

Totuşi, nu a fost înregistrată nicio ofertă oficială până sâmbătă – termenul impus de un tribunal comercial din Bobigny, de lângă Paris.

O nouă înfăţişare pentru decizia asupra operatorului va avea loc miercuri.

„Condiţiile actuale de piaţă nu ne mai permit să asigurăm operaţiunile companiei pe termen lung”, a transmis XL într-o declaraţie.

Nu au fost până acum disponibile informaţii cu privire la numărul pasagerilor afectaţi de decizia companiei de a-şi suspenda aeronavele la sol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X