Oficial! Șoferița Porsche-ului era în stare avansată de ebrietate. Ministerul Sănătății a anunțat rezultatul expertizei

Autor: , in Social / 2 octombrie, 2019, 13:59

Șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani era în stare avansată de ebrietate. Potrivit Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, rezultatele expertizei medico-legale arată că femeia avea în sânge 2,15 g/l de alcool, ce este mult mai mare decât prevede legislația. Informația a fost prezentată astăzi în cadrul ședinței Guvernului.

„Șoferița este într-o stare extrem de gravă, dar astăzi au apărut primele semne de dinamică pozitivă. Conductoarei auto i-au fost prelevate mai multe probe de sânge, iar rezultatul este că avea 2,15 g/l alcool în sânge”, a declarat ministrul Sănătății.

Din cele 25 de persoane, 9 au fost spitalizate, iar celorlalte li s-a acordat ajutor medical.

„O altă persoană se află în stare gravă cu foarte multe traume ale cutiei toracice, iar acum a intrat în operație”, a mai adăugat Nemerenco.

Ministerul Sănătății amintește că, indiferent de statutul de asigurat a celor care au avut de suferit, asistența medicală care li se acordă este gratuită. Totodată, a mai precizat că aceste cheltuieli sunt foarte mari.

Anterior, și Poliția Capitalei a prezentat datele consultativ-preliminare referitor la gradul de alcoolemie în sângele șoferiței care a s-a izbit cu 130 km/h într-un troleibuz.

Impactul a avut loc pe 30 septembrie. În urma accidentului, un bărbat, fiind pasager în automobilul de model Porsche a decedat pe loc, iar 18 pasageri din troleibuz au ajuns la spital.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X