Procuratura Anticorupție: Președintele CSJ, Ion Druță, reținut

Autor: , in Social / 2 octombrie, 2019, 18:09

Procuratura Anticorupție anunță reținerea pentru 72 de ore a Președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, în urma audierii acestuia, în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită.

„Totodată, măsura de reținere a bănuitului se impune ținând cont de faptul că acesta, profitând de statutul său, ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale”, precizează procurorii.

Potrivit acestora, deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Reamintim că, Procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală pe numele președintelui Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță, după ce care a rămas, săptămâna trecută, fără imunitate de judecător după votul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Totodată, oamenii legii au efectuat percheziții, atât în biroul de serviciu și la domiciliul lui Druță, de unde au ridicat mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației.

Dacă Ion Druță va fi găsit vinovat de fapta incriminată, judecătorul CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500 mii lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X