Constantin Țuțu, anunțat în urmărire internațională

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 octombrie, 2019, 15:57

Fostul deputat al Patidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu, a fost anunțat în urmărire internațională. Informația a fost confirmată de șeful INTERPOL, Viorel Țențiu.

La 27 septembrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile pe numele lui Țuțu, care este învinuit de trafic de influență, iar astăzi procurorii au anunțat că au pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale lui Țuțu și au pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018.

Conform dosarului pornit la 18 septembrie curent, în care Țuțu este învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari, acesta ar fi pretins și primit 20.000 euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, ca să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.

Astăzi, procurorii au anunțat că au pornit o urmărire penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018. Astfel, a fost pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale fostului deputat PDM.

Citește și: Procurorii au pus sechestru pe bunurile fostului deputat PD, Constantin Țuțu

Constantin Țuțu este unul dintre primii membri ai PDM care au părăsit Republica Moldova, la scurt timp după ce partidului a cedat puterea. El s-ar fi aflat chiar în primul avion privat ce a decolat de pe aeroportul din Chișinău, având ca destinație Ucraina. În această vară, el a fost surprins de mai multe ori pe litoralul din Odesa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X