ANSP: În jur de 200 mii de vaccinuri antigripale vor fi disponibile în Republica Moldova

Autor: , in Social / 4 octombrie, 2019, 14:40

În sezonul gripal 2019-2020, vor fi disponibile 200.000 de doze de vaccin antigripal. Potrivt Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), 100.000 de doze de vaccin au fost donate de ”The Task Force for Global Health” din SUA și alte 100.000 doze de vaccin, cumpărate de stat.

Vaccinul va fi utilizat pentru contingentele profesionale cu risc sporit de îmbolnăvire: persoane cu maladii cornice, bătrânii şi invalizii instituționalizați în aziluri, lucrătorii instituţiilor medico-sanitare, efectivul Poliției de Frontieră, personalul Serviciului Vamal din punctele de trecere a graniței, efectivul Armatei Naţionale, personalul orfelinatelor, caselor şi sanatoriilor pentru copii, echipajele aeronavelor şi lucrătorii din aeroport implicaţi în deservirea pasagerilor, personalul Serviciului Situaţii Excepţionale și organele de conducere din administrația publică centrală, locală, antrenat în efectuarea măsurilor antiepidemice.

Laboratorul virusologic din cadrul ANSP este dotat cu echipament performant și consumabile pentru monitorizarea circulației virusurilor gripale în timp real, spațiu geografic și diagnosticul de laboratorul al gripei sezoniere și infecțiilor non-gripale.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, depistarea precoce, izolarea timpurie și tratamentul bolnavilor cu gripă și infecții respiratorii virale acute se impune conștientizarea de către populație a faptului că, pentru prevenirea răspândirii acestor infecții, trebuie să fie asigurată respectarea regulilor de conduită şi măsurilor de protecţie individuală şi colectivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X