(DOC) Munteanu: Contractul de privatizare Air Moldova trebuie reziliat. „Infracțiuni prin complicitate”

Autor: , in Politic / Populare / 4 octombrie, 2019, 14:59

Contractul de privatizare a companiei Air Moldova trebuie reziliat, întrucât a prejudiciat interesele statului și a fost realizat prin „infracțiuni prin complicitate”, susține șeful comisiei de anchetă care a cercetat aspectele privatizării, Igor Munteanu.

Comisia de anchetă solicită Guvernului să rezilieze contractul și să instaleze o administrare specială, în urma unei decizii judecătorești în acest sens.

Printre recomandările către Executiv din raportul comisiei de anchetă se numără și solicitarea achitării de către compania care a privatizat a toate datoriile comerciale și să constate unor obligații neîndeplinite, iar ulterior să solicite anularea contractului de privatizare.

Comisia mai solicită Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze felul în care a fost realizată privatizarea și dacă a fost respectată legislația de către funcționarii publici implicați în acest proces.

Președintele comisiei de anchetă, Igor Munteanu, a precizat că situația companiei Air Moldova a degradat din momentul privatizării, datoriile crescând de atunci cu jumătate de miliard de lei, în plus unei datorii istorice de 1,3 miliarde de lei. De asemenea, nu au fost respectate prevederile contractului de privatizare, de a fi returnat un ajutor de stat în valoare de 90 de milioane de lei.

Raportul comisiei de anchetă poate fi văzut mai jos.

218.2019.ro (1) by Expresiv Media on Scribd

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X