(FOTO) Au devenit cetățeni ai Republicii Moldova: 19 persoane au depus astăzi jurământul de credință

Autor: , in Social / Uncategorized / 4 octombrie, 2019, 15:33

Un grup de 19 persoane, care domiciliază în municipiul Chișinău, au depus astăzi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența Primarului General interimar al Capitalei, Adrian Talmaci.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sunt originare din Federaţia Rusă, Ucraina, Italia, Turcia, Egipt, Siria, Iran, Iraq, Palestina, Iordania, Madagascar și Emiratele Arabe Unite. Dintre aceștia, 18 persoane au obţinut cetăţenia, iar o persoană şi-a redobândit-o.

Din anul 2003 şi până în prezent, 703 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv, 61 în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Sursa foto: chisinau.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X