Dodon cere demisii de onoare, anchete interne și reforme în urma accidentelor din ultima perioadă

Autor: , in Actualitate / Social / 6 octombrie, 2019, 10:52

Șeful statului Igor Dodon spune că va introduce subiectul siguranţei în trafic pe agenda următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate. Totodată, acesta solicită Guvernului şi Parlamentului să se convoace în comisii speciale, în legătură cu numărul mare al accidentelor din ultimul timp, soldate cu morţi şi răniţi.

Președintele este de părere că metodele care au fost și sunt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează.

„Sau oamenii respectivi sunt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sunt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme. E necesară și o implicare a autorităților superioare. Rog Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic. Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta a anunțat că va introduce subiectul siguranței în trafic pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate.

„Voi cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovați de degradarea situației și voi solicita un plan de acțiuni foarte dure și de maximă responsabilitate, un plan care să fie aplicat cât mai repede posibil. Datoria statului este să asigure protecția cetățenilor și mă voi ocupa personal ca această protecție să fie asigurată la un nivel înalt. Nu se mai poate tolera iresponsabilitatea și haosul care se înregistrează în prezent”, se mai arată în mesajul președintelui.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X