Oficial de la București: România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republica Moldova în parcursul său european

Autor: , in Politic / 6 octombrie, 2019, 14:26

România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european, a transmis sâmbătă vicepremierul român pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, care a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova.

„Guvernul României rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului strategic bilateral, bază esenţială a relaţiei noastre speciale faţă de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăţi”, a subliniat vicepremierul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat al Guvernului de la București.

Conform sursei citate, el a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcţia continuării obiectivelor europene şi implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziţia partenerilor noştri de la Chişinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experienţa acumulată în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat vicepremierul Fifor, citat în comunicat.

Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităţilor relaţiei bilaterale şi a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social şi economic.

În acest context, potrivit comunicatului, vicepremierul a evidenţiat importanţa consolidării comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care stă la baza relaţiei deosebite cu Republica Moldova.

În ceea ce priveşte proiectele din domeniul economic, accentul a fost pus asupra investiţiilor de interconectare energetică, pilon solid de sprijin în vederea asigurării ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova.

„Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Republica Moldova şi la consolidarea relaţiei speciale dintre ţările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie”, a subliniat Mihai Fifor.

La rândul său, Monica Babuc, vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului de către România şi a subliniat că autorităţile de la Chişinău mizează în continuare pe această susţinere, mai arată comunicatul Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X