Acuzaţii de corupţie la adresa lui Trump: Cum ar fi luat preşedintele american mită cu ajutorul hotelurilor pe care le deţine

Autor: , in Externe / 7 octombrie, 2019, 16:06

Anchetatorii Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite cercetează o nouă acuzaţie la adresa preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii de punere sub acuzare – Trump este suspectat că ar fi primit mită sub forma unor cazări fictive la hotelurile care aparţin familiei acestuia.

Anumite grupuri, inclusiv un guvern străin, ar fi încercat să intre în graţiile preşedintelui american prin rezervarea şi plătirea unor camere la hotelurile care îi aparţin, fără să stea vreodată acolo, scrie digi24.ro.
Anchetatorii Camerei Reprezentanţilor încearcă să afle dacă Trump a încălcat legea acceptând bani de la persoane sau de la guverne străine prin proprietăţile sale pentru anumite favoruri. Investigaţia a început după ce comitetul care se ocupă cu procedura de punere sub acuzare a primit informaţia că două entităţi – o asociaţie de comerţ şi un guvern străin – au rezervat un număr mare de camere la hotelurile lui Trump, dar nu au folosit decât o mică parte din aceste rezervări.

Constituţia americană interzice explicit preşedintelui în exerciţiu să profite de pe urma funcţiei sale pentru a obţine avantaje de la guverne străine sau să primească alţi bani în afară de salariul său anual din partea altor organizaţii ale guvernului american.

Parlamentara democrată Ro Khanna, membră a Comitetului care se ocupă de procedură, spune că dacă Trump sau angajaţii lui au solicitat acele rezervări de camere, atunci există un caz de încălcare a legii, însă chiar şi dacă nu au făcut asta, această situaţie este în continuare una problematică.

„Dacă este adevărat, în cel mai bun caz acest lucru ne arată că această administraţie a creat o cultură a corupţiei”, a declarat Khanna.

Donald Trump a mai fost criticat în trecut pentru că nu a renunţat la afacerile sale după ce a ajuns în funcţie. Preşedintele american a rămas proprietarul afacerilor sale pe care le-a plasat în cadrul unui trust din care poate retrage bani oricând fără ca publicul american să poată să afle.

Această investigaţie nu se referă însă doar la un caz de corupţie în ceea ce priveşte relaţiile lui Trump cu guverne străine. De când a devenit preşedinte, Trump călătoreşte constant pentru a îşi vizita proprietăţile din Florida, New Jersey sau Florida, toate din banii plătitorilor de taxe. Pentru că preşedintele şi vicepreşedintele SUA beneficiază de protecţie, membrii Serviciului Secret s-au cazat în multe dintre aceste călătorii ale preşedintelui şi vicepreşedintelui la hotelurile lui Trump, fapt ce ar putea să ducă la noi acuzaţii de corupţie.

Scandalul zilei în Statele Unite, cel care ar putea să încheie prematur preşedinţia lui Donald Trump, este legat de încercările preşedintelui american de a îşi sabota principalul rival democrat din 2020, Joe Biden. Preşedintele SUA a încercat să găsească informaţii compromiţătoare la adresa contracandidatul său în Ucraina. Din acest motiv a vorbit cu recentul ales preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, la telefon şi i-a cerut acestuia să găsească astfel de informaţii.

În timpul apelului telefonic, cei doi se laudă şi se felicită reciproc constant, îşi critică demnitarii din subordine în mod repetat şi vorbesc de o investigaţie în Ucraina asupra fiului lui Joe Biden. Este menţionată, de asemenea, de către Donald Trump, şi o companie pentru securitate cibernetică, care apare de mai mult ori în note de subsol ale Raportului Mueller.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X