Funcționarii care în timpul orelor de muncă se vor implica în campania electorală riscă să fie penalizați

Autor: , in Politic / 7 octombrie, 2019, 15:46

Guvernul nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul orelor de muncă și nu va admite utilizarea resurselor administrative în campanie. Cel puțin asta susține secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, care a prezentat luni „Planul Guvernului privind asigurarea suportului necesar pentru buna organizare a alegerilor din 20 octombrie”.

Potrivit lui Spînu, orice abatere de la legislație va fi investigată și sancționată, inclusiv demisii. „Din perspectiva Guvernului asta înseamnă că instituțiile statului nu se vor implica, sub nicio formă, în influențarea procesului electoral”, a spus oficialul.

„Acest Guvern nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul orelor de muncă. De asemenea, acest Guvern nu va admite în niciun caz utilizarea resurselor administrative în această campanie electorală. Orice abatere de la aceste principii va fi prompt investigată și sancționată conform legii”, a anunțat secretarul general al Guvernului în cadrul unei conferințe de presă.

Spînu susține că, recent, a fost identificată că o Agenție de stat din raionul Orhei utilizează baza de date a beneficiarilor pentru a telefona și a îndemna să voteze un concurent electoral, iar Poșta Moldovei distribuie, împreună cu revistele abonaților, materiale electorale.

Recent, prin decizia premierului, a fost creat un grup de lucru interinstituțional pentru coordonarea monitorizării administrației publice centrale orientate spre asigurarea condițiilor corespunzătoare bunei desfășurări a alegerilor. Grupul de lucru a avut mai multe discuții cu Serviciul Fiscal de Stat, Agenția Achiziții Publice și Casa Națională de Asigurări Sociale care vor oferi tot suportul Comisiei Electorale Centrale pentru a identifica donațiile suspicioase în campania electorală.

De asemenea, secretarul general al Guvernului anunță că au fost transmise demersuri către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Vamal, Serviciul de Informații și Securitate pentru a verifica tranzacțiile dubioase care vin din afara țării în perioada campaniei electorale pentru a nu admite ca acești bani să fie folosiți în finanțarea partidelor.

Suplimentar, Ministerul Afacerilor de Interne, Inspectoratul de Poliție, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Sănătății, Agenţia Moldsilva și alte instituții vor verifica neadmiterea coruperii alegătorilor.

Totodată, reprezentantul Guvernului a avertizat asistenții sociali să distribuie ajutoarele sociale în strictă conformitate cu legea și să nu admită implicarea intereselor electorale în acest proces.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X