Lungmetrajul „Joker”, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix şi Robert De Niro în distribuţie, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, stabilind un record pentru un debut în luna octombrie.

În ciuda controversei iscate în jurul producţiei Warner Bros., filmul a generat încasări de 93,5 milioane de dolari în primul weekend pe marile ecrane nord-americane, potrivit boxofficemojo.com.

Recordul pentru debut în octombrie era deţinut de „Venom” (2018, Sony), cu 80 de milioane de dolari, scrie news.ro.

„Joker” a fost premiat cu cel mai important trofeu la Festivalul de la Veneţia de anul acesta – Leul de Aur. Lungmetrajul lui Todd Phillips este considerat unul dintre principalii competitori pentru nominalizările la Oscar 2020. Interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici, însă filmul se află în mijlocul unei controverse: violenţa văzută cu empatie.

Arthur Fleck este un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.

Locul secund în top a fost ocupat de animaţia „Abominable”, care a coborât o poziţie, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 12 milioane de dolari.

Lungmetrajul „Downton Abbey” a coborât tot un loc, până pe trei, cu încasări de 8 milioane de dolari în al treilea weekend de la lansare.

„Hustlers”, cu Jennifer Lopez în rol principal, s-a clasat pe locul al patrulea, în coborâre o poziţie. În al patrulea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 6,3 milioane de dolari.

Filmul horror „It: Chapter Two”, cu James McAvoy, Jessica Chastain şi Bill Skarsgård în distribuţie, a ocupat poziţia a cincea în top, în coborâre un loc. În al cincilea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 5,3 milioane de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here