Colaj Cotidianul.md

Procurorul care instrumentează cazul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari, a instrumentat cel de-al doilea dosar al controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Este vorba de Alexandru Cernei, care, prin Ordinul procurorului general al Republicii Moldova din 25 septembrie 2014, a fost numit în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție, după ce Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat în calitate de câștigător al concursului cu conferirea gradului de clasificare jurist de rangul al III-lea.

Cernei a instrumentat cel de-al doilea dosar al controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, în care a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta a primit și o amendă de 300.000 de lei.

De asemenea, Alexandru Cernei este cel care a instrumentat, la început, cazul fostului procuror general interimar, Andrei Pântea, învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu în cazul Caramalac. Pântea a fost condamnat la 2 ani de închisoare, însă a fost amnistiat chiar în ziua în care a fost condamnat.

Amintim că, fostul lider al PDM este așteptat miercuri la audieri la Procuratura Anticorupție, fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc figurează deja în mai multe dosare deschise în Rusia și România, pentru trafic de droguri, spălare de bani și tentativă de omor.

El a părăsit Republica Moldova la 8 iunie și s-a aflat pentru o scurtă perioadă în SUA. În prezent nu se știe exact locul aflării acestuia.

Sursa foto: Facebook/PA
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here