Sursa foto: Captură privesc.eu

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova (PDM) prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale organizează, astăzi, audieri la Parlament. Audierile însă nu vor fi publice.

Fostul șef-adjunct al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, precum și deputații democrați Sergiu Sîrbu sau Vladimir Cebotari se numără printre persoanele care au primit solicitări să se prezinte la audieri.

Deputații fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au anunțat, săptămâna trecută, că nu vor participa la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă, liderul democraților Pavel Filip, spunând că acestea sunt „pseudo-audieri”, iar în perioada 8-14 iunie curent democrații au acționat în baza Constituției.

Citește și: PDM refuză să meargă la audierile Comisiei de anchetă privind tentativa de puci

„Câțiva colegi au fost invitați. PDM nu va da explicații despre acțiunile sale oponenților săi politici, care în realitate ei însuși au uzurpat puterea în Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Președintele Comisiei, Mihai Popșoi, anunță că tot astăzi a fost chemată pentru audiere ex-secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

Citește și: Uzurparea puterii în stat: Harunjen, Golea, Cavcaliuc, șefii „Moldpres” și „Teleradio Moldova”, chemați la audieri

Astfel, astăzi ar urma să fie audiați:

1. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Cebotari;
2. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Serghei Sîrbu;
3. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Igor Vremea;
4. Vicepreședintele Partidului Democrat, Alexandru Cauia;
5. Ex-secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor de Interne, Simion Carp;
6. Ex-șeful adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc;
7. Șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan;
8. Președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.
8. Ex-secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

Acum două săptămâni a avut loc o altă rundă de audieri, printre cei prezenți fiind și fostul procuror general Eduard Harunjen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here