Prim-ministra Maia Sandu susține că decizia Curții de Apel Chișinău de a valida alegerile locale noi din Chișinău și mandatul lui Andrei Năstase, la un an și patru luni de la anularea rezultatelor, demonstrează că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă.

„Este un exemplu care demonstrează, pe de o parte decizia aberantă de anul trecut, de anulare a rezultatelor alegerilor din Chișinău, și dacă vedem că anumite personaje care au participat la luarea acelei decizii se regăsesc și la luarea acestei decizii, avem o dovadă în plus că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că acest sistem trebuie curățat, pentru că altfel toate aceste decizii vor ridica semne de întrebare”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta își exprimă speranța că decizia de marți a Curții de Apel Chișinău „nu este dorința magistraților de a se da bine pe lângă noua putere”.

Conform hotărârii de marți a Curții de Apel, a fost casată integral hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018 prin care a fost anulat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Astfel, se confirmă rezultatele alegerilor locale noi din municipiul Chișinău și mandatul lui Năstase în calitate de primar al Chișinăului.

Cererea de apel împotriva hotărârii luată anterior de judecătoarea Rodica Berdilo a fost înaintată de Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, precum și Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr.1, succedat de Comisia Electorală Centrală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here