Sursa foto: Facebook

Guvernul de la Chişinău a anunţat că dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse miercuri, 9 octombrie, ca formă de protest faţă de refuzul autorităţilor de a majora taxele la serviciile de transport naţional de pasageri.

„Pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiţionalităţi, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

În document se menţionează că, potrivit solicitării transportatorilor, aceştia îşi doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuţi până la 92 de bănuţi per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetăţenilor.

Citește și: Transportatorii insistă pe majorarea tarifului pentru călătorii; I-au scris Maiei Sandu să se implice în negocierile cu MEI

„La moment se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociaţiile patronale de profil. Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluţioneze problema fluxului de călători şi optimizarea programului de transport rutier. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permiţând tuturor să se expună asupra calităţii şi modalităţii de deservire a serviciilor rutiere din ţara noastră”, se mai spune în comunicat.

Amintim că, transportatorii au anunțat pentru astăzi grevă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here