Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Vlad Roșca, s-a prezentat astăzi la Procuratura Anticorupție, acolo unde clientul său a fost citat într-un dosar privind spălări de bani în proporții deosebi de mari.

Potrivit postului de televiziune Publika, Roșca le-a cerut procurorilor să amâne audierile cu trei săptămâni, astfel ca Plahotniuc să poată participa chiar el la ele.

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost citat la Procuratura Anticorupție, acesta fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procuratura Anticorupție a anunțat citația printr-un comunicat de presă, motivând că „nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”.

„Procuratura Anticorupție, conducându-se de prevederile art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală, îl citează pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Dânsul are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari”, se arată în comunicatul instituției.

Vladimir Plahotniuc figurează deja în mai multe dosare deschise în Rusia și România, pentru trafic de droguri, spălare de bani și tentativă de omor.

El a părăsit Republica Moldova la 8 iunie și s-a aflat pentru o scurtă perioadă în SUA. În prezent nu se știe exact locul aflării acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here