Sursa foto: trans.info

Transportatorii de mărfuri vor putea săși programeze în prealabil traversarea frontierei prin intermediul unei aplicații online. Sistemul a fost prezentat ieri de către reprezentanții Programului USAID Reforme Structurale în Moldova.

În cadrul prezentării au fost expuse principiile de funcționare a noului sistem de programare, care este similar celui aplicat în mai multe state europene. Mai exact, transportatorii de mărfuri vor avea posibilitatea să își planifice în prealabil timpul de traversare a frontierei, printr-o aplicație online adaptată oricărui dispozitiv: calculator, tabletă sau telefon mobil.

Potrivit Serviciului Vamal, anterior, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere cu Programul USAID, care stabilește angajamentele părților privind implementarea noului sistem. Potrivit înțelegerilor, la prima etapă, sistemul ar urma să fie implementat, în regim de testare, la postul vamal ”Sculeni”, dat fiind faptul că nivelul fluxului de autocamioane prin acest post este într-o creștere constantă.

De asemenea, deja la etapa actuală, în vederea decongestionării traficului transfrontalier, Serviciul Vamal a elaborat și înaintat spre examinare părții române un proiect de Procedură cu privire la asumarea responsabilităților și modalitatea de colaborare a autorităților de resort ale Republicii Moldova și României în realizarea procesării unui volum stabilit de mijloace de transport marfare într-un interval de 24 de ore, în scopul asigurării unui flux continuu de vehicule la frontiera moldo-română.

Odată cu implementarea Sistemului de Programare la Frontieră, Procedura elaborată va contribui la funcționarea eficientă a procesului de planificare on-line a traversării frontierei, fără cozi sau aglomerări în punctele de trecere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here