Tarifele la roamingul dintre Republica Moldova și România vor fi eliminate în viitorul apropiat, a promis ministrul de Externe Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său român Ramona Mănescu – aflată într-o vizită la Chișinău

Popescu a declarat că discuțiile cu Mănescu s-au axat în special pe situația gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, care ar urma să elimine dependența Republicii Moldova față de Gazprom.

„Se înregistrează progrese semnificative. Astfel vom fortifica securitatea energetică a Republicii Moldova și în curând nu vom mai fi dependenți de o singură sursă de gaze”, a declarat Popescu.

El a mai spus că „absolut prioritară” pe agenda discuțiilor dintre Chișinău și București este construcția unui nou pod peste Prut, cel dintre localitățile Ungheni din Republica Moldova și România. Ministrul nu a spus însă și când acest proiect va fi realizat.

În ce privește eliminarea tarifelor la roaming, Popescu a declarat că „sunt câteva soluții concrete pentru a atinge acest obiectiv” și că „urmează o nouă rundă de consultări”.

„Ne apropiem cu pași fermi de această perspectivă, în care cetățenii noștri când traversează frontiera nu vor mai fi forțați să plătească sume suplimentare exagerate pentru telefonie”, a precizat Nicu Popescu.

De cealaltă parte, Ramona Mănescu a declarat că România va fi, în continuare, principalul susținător al procesului de integrare europeană al Republicii Moldova, prioritare în acest moment fiind proiectele de interconectare energetică și de infrastructură între cele două state.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here