ANI: Peste 1.600 de declarații de avere și interese personale, verificate în acest an

Autor: , in Social / 10 octombrie, 2019, 14:32

În primele 9 luni ale anului 2019, cei 7 și ulterior 11 inspectori de integritate au verificat 1.663 de declarații și au primit spre examinare 340 de sesizări. Drept urmare, au fost perfectate 295 de procese-verbale de inițiere sau de neinițiere a controlului și 98 de acte de constatare, două treimi dintre care s-au soldat cu încălcări.

Astfel, 50 de acte de constatare s-au referit la încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese, 17 – al incompatibilităților, 6 – al averilor și intereselor personale și 1 – al restricțiilor.

În privința a 61 de persoane verificate, inspectorii au solicitat încetarea mandatului, a raporturilor de muncă ori de serviciu, fiind decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani.

Totodată, în aceeași perioadă, Inspectoratul de integritate a inițiat 90 de cauze contravenționale, în cadrul cărora a aplicat amenzi în sumă 93.500 de lei, și a eliberat aproape 1.000 de certificate de integritate.

Cele mai multe contravenții au fost pentru încălcarea regulilor de declarare a averii și intereselor personal.

Procese-verbale contravenționale de acest fel au fost perfectate în privința a 14 deputați sau ex-deputați, 7 judecători, 7 procurori, 6 primari ș.a.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X