Foto: Timpul.md

Igor Dodon o acuză pe șefa Executivului Maia Sandu că ar utiliza retorica „vechiului regim” atunci când afirmă că președintele nu ar trebui să vorbească despre activitatea membrilor Guvernului.

„Au fost făcute afirmații că Preşedintele nu trebuie sa se implice și nu poate decide nimic. Îmi sună tare cunoscută afirmaţia asta din vremea vechiului regim, dar m-a mirat să o aud spusă şi de actualul Prim Ministru, persoană care a beneficiat şi beneficiază de rolul decizional al Preşedintelui. Președintele țării nu numai ca are legitimitatea necesară și mandatul poporului care l-a ales prin vot direct ci mai dispune și de suportul celei mai mari fracțiuni parlamentare care a votat si mai susține încă acest guvern”, a declarat Dodon într-o reacție pentru Tribuna.md.

El a mai spus că PSRM nu a avut o problemă în a-și asuma guvernarea și că este gata să o facă și acum.

„Dacă cineva crede că PSRM nu a vrut să-şi asume guvernarea, că ar fi fugit de aceasta responsabilitate, putem face proba adevărului; haideți să le dam socialiştilor guvernarea, integral sau parțial, apoi să vedem cum își asumă responsabilitatea. Vă asigur că nu vor fugi de această responsabilitate, își vor face datoria cu multă eficienţă. Poate cineva a obosit, nici o problemă, găsim forţe proaspete care să facă treabă. Important sa continuam calea pe care am pornit și sa menținem aceasta majoritate parlamentară”, a mai precizat președintele.

Replica lui Dodon vine după ce premierul Maia Sandu i-a răspuns acestuia la nemulțumirile exprimate public față de anumiți membri ai Guvernului, precizând că discuțiile despre activitatea Guvernului „pot avea loc în Parlament”

„Am avut o discuție chiar la începutul acestei săptămâni cu reprezentanții tuturor celor trei partide politice care constituie majoritatea parlamentară și le-am explicat încă o dată că, dacă există întrebări la anumite ministere, la anumiți miniștri, aceste întrebări trebuie formulate pe platformă parlamentară, pentru că asta spune Constituția”, a mai spus Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here