(FOTO) Capitala are încă o zonă de agrement. Scuarul George Coșbuc din sectorul Râșcani, amenajat

Autor: , in Social / 10 octombrie, 2019, 15:17

Lucrările de amenajare a scuarului din strada George Coșbuc, sectorul Râșcani al Capitalei, au fost finalizate. Astfel că, locuitorii din preajmă, precum și alți cetățeni ai municipiului, dispun de un spațiu public nou pentru recreere. Evenimentul de inaugurare va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele.

Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Inițiativa de reamenajare a scuarului din str. G. Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Primăria municipiului Chișinău, la fel ca și partenerii de proiect din țara vecină, va găzdui reprezentanții oficiali din orașele înfrățite: Mannheim și Cernăuți la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Evenimentul este planificat pentru finele lunii octombrie

Sursa foto: chisinau.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X