Guvernul va elabora planul privind securizarea drumurilor. Măsurile prevăzute de autorități

Autor: , in Social / 10 octombrie, 2019, 17:24

Guvernul Republicii Moldova urmează să elaboreze planul privind securizarea drumurilor, pentru a preveni și reduce accidentele rutiere. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit secretarului de stat al MAI, Ianuș Erhan, acest plan va include o serie de modificări legislative, în Codul Contravențional și Penal, astfel ca pedepsele pentru încălcarea limitei de viteză să fie înăsprite. Totodată, autoritățile spun că vor veni și cu un set de propuneri și în cazul șoferilor ce vor urca în stare de ebrietate la volan.

Consiliul a pus în discuție și măsura categorică cu referire la confiscarea mijlocului de transport. Subiectul urmează să fie consultat de autorități cu opinia publică, iar ulterior va fi luată o decizie.

În cadrul conferinței, Erhan a anunțat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își propune să vină cu mai multe campanii de sensibilizare. Una dintre acestea va fi o nouă linie telefonică creată în cadrul IGP, dedicată celor care au văzut persoane în stare de ebrietate urcate la volan.

De asemenea, MAI va continua să dezvolte operațiunile „Nopțile albe”, „Viteza”, „Semaforul”și „Pietonul”, iar pentru a responsabiliza conducătorii auto vor fi implementate mai multe filtre pentru a depista șoferii care nu au achitat amenzile.

Mai mult, Ministerul de Interne va crea o listă a conducătorilor care sistematic încalcă Regulile Circulației Rutiere, iar Ministerul Educației se va angaja ca să introducă ore de siguranță rutieră obligatorii în școli cu participarea polițiștilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X