Sursa foto: protv.md

Boris Volosatîi, candidatul Mișcării Civice Europene la funcția de primar general al Chișinăului, s-a retras din cursa electorală. Acesta a făcut un apel de retragere către candidații care se declară pro-unioniști și a venit cu îndemnul de a selecta un singur unionist care să meargă în alegeri.

În opinia Mișcării civice Europene, puterea vine cu doi candidați, iar segmentul euro-unionist rămâne fărâmițat și cu șanse scăzute de succes în cadrul alegerilor. Astfel, susțin reprezentanții Mișcării, „pentru a rezista este imperios necesar ca alegătorii, cu sentimente pro-europene și pro-românești, să voteze solidar candidatul cu cea mai bună și pronunțată imagine de euro-unionist”.

Reprezentanții Mișcării susțin că „lipsa unui bloc electoral al forțelor euro-unioniste și participarea lor separat în alegeri va duce la preluarea puterii de către filiera rusească de la guvernare și va transformarea accelerata a Republicii Moldova într-o gubernie pupinistă-dodonistă”.

Citește și: Un candidat pentru funcția de primar al capitalei se retrage în favoarea lui Năstase

În context, Mișcarea Civică Europeană a făcut apel către Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Vlad Țurcanu și Valeriu Munteanu să se așeze la masa de negocieri și să identifice candidatul cu cele mai bune șanse de câștig a alegerilor. În caz contrat, spun reprezentanții Mișcării, cei menționați vor fi responsabili de eșecul rezultatelor.

Acum două zile, Andrei Donică, candidatul partidului „Speranța-Надежда” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, și-a anunțat retragerea din cursă și susținerea pentru Andrei Năstase.

Donică și-a motivat gestul prin faptul că „în acest fel vor fi economisiți bani” pentru ca viitorul primar să fie decis încă dintr-un singur tur.

El a făcut un apel și către ceilalți candidați, pe care îi consideră fără șanse, să se retragă în favoarea lui Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here