Deputatul fracţiunii PAS Dumitru Alaiba anunţă că în cadrul fracţiunii din care face parte se vorbeşte despre intenţia de a-l demite pe şeful Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducan.

Alaiba susține că vor propune acest subiect în Parlament, deoarece conform legii, demiterea lui poate fi iniţiată de o fracţiune parlamentară, sau de un grup de 15 deputaţi. În context, deputatul anunță și motivele pentru care se dorește demiterea şefului Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

„Motive sunt multe, dar aş numi următoarele: inacțiunea Centrului în cazul magazinelor sociale ale lui Șor, în pofida sesizărilor și solicitărilor din societate, inacțiunea Centrului când PD abuza grosolan de registrele populației. Doar scrisorie electorale semnate de Plahotniuc trimise tuturor pensionarilor cu insigna PDM cât fac și abuzurile comise împotriva libertății presei și complicitatea în limitarea transparenței și a accesului la informație. Nu cred că există jurnalist de investigație munca căruia să nu fi fost blocată măcar o dată de felul în care acest Centru îşi vede misiunea”, susține Alaiba.

În opinia deputatului, „pe de o parte, datele personale au fost transformate în armă politică, viața privată nefiind protejată eficient, iar pe de altă parte pretextul protejării datelor cu caracter personal a fost utilizat activ pentru a limita transparența și accesul la informație”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here