Discuțiile despre activitatea Guvernului „pot avea loc în Parlament”, susține premierul Maia Sandu într-o reacție la nemulțumirile președintelui Igor Dodon față de activitatea Executivului. 

Sandu a comentat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, declarațiile de săptămâna trecută ale președintelui Igor Dodon, care și-a manifestat nemulțumirea față de felul în care activează Guvernul, dând de înțeles că „2-3 miniștri ar trebui să fie înlocuiți”.

„Să-l întrebăm noi pe dl Dodon ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție timp de trei ani de zile? Bineînțeles că sunt foarte multe probleme. Nu știu cine a crezut că aceste probleme pot fi rezolvate peste noapte, dar acest Guvern este singurul care ar fi putut și care a putut să restabilească finanțarea externă, pentru că dacă nu veneam și nu făceam toate eforturile, astăzi bugetul ar fi trebuit redus cu o treime din cheltuieli și asta ar fi fost un dezastru. Dincolo de asta, acest Guvern este foarte ocupat cu curățarea țării de scheme de corupție. Poate cuiva nu-i place acest lucru și poate de aici anumite supărări, dar pentru noi asta este foarte important, pentru că de aici fug banii publici și pe fiecare domeniu în parte am inițiat mai multe acțiuni care în timp au să dea efecte. Deci, cei care vin cu criticile, să demonstreze mai întâi ce au făcut ei și nu în trei luni de zile, dar în trei ani de zile”, a menționat premierul.

Ea a mai spus că „sprijinul pentru Guvern a fost obținut în Parlament și discuțiile despre activitatea Guvernului pot avea loc în Parlament, acolo sunt importante”.

„Am avut o discuție chiar la începutul acestei săptămâni cu reprezentanții tuturor celor trei partide politice care constituie majoritatea parlamentară și le-am explicat încă o dată că, dacă există întrebări la anumite ministere, la anumiți miniștri, aceste întrebări trebuie formulate pe platformă parlamentară, pentru că asta spune Constituția”, a mai spus Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here