UE a aprobat prima tranșă din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Social / 10 octombrie, 2019, 16:35

Comisia Europeană a aprobat acordarea primei tranșe de 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro aprobată pentru Republicii Moldova încă din toamna anului 2017.

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, a precizat că această tranșă este o expresie a sprijinului pentru implementarea reformelor cheie pentru îmbunătățirea standardelor democratice și pentru protejarea statului de drept în Republica Moldova.

„Comisia Europeană este pregătită să să continue colaborarea strânsă cu autoritățile moldovene pentru a ajuta la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale necesare pentru asigurarea locurilor de muncă, creșterea și investițiile în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Pierre Moscovici.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, în prezent, Republica Moldova și-a îndeplinit angajamentele politice convenite cu UE, astfel cum sunt prevăzute în Memorandumul de înțelegere, pentru eliberarea primei plăți.

Pentru debursarea plăților trebuie însă îndeplinite mai multe condiții: precondițiile politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului trebuie să fie îndeplinite, iar măsurile de politică specifice trebuie să fie implementate cu succes.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X