(VIDEO) Ex-deputat PDM: Dacă procurorii vor instrumenta corect dosarul lui Plahotniuc, nici Trump sau Merkel nu-l vor putea ajuta

Autor: , in Politic / 11 octombrie, 2019, 12:30

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, nu va putea scăpa de răspundere penală nici dacă va obține garanții de la liderii mondiali, dacă autoritățile din Republica Moldova vor reuși să creeze un rechizitoriu corect în dosarul în care acesta figurează. Cel puțin așa susține fostul democrat Andrei Popov.

Făcând referire la discuția pe care a avut-o cu un diplomat britanic, Popov a declarat că în ultimii 30 de ani dreptul internațional a evoluat atât de mult încât nici un lider mondial nu poate oferi garanții, în cazul în care există dosare penale instrumentate corect.

„Se vorbea că Plahotniuc e atât de abil și are atâția oameni interpuși, încât nu lasă urme și nu-l poți prinde cu mâța-n sac”, a menționat Andrei Popov în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

„În 2016 am fost la Londra și am vorbit cu un diplomat britanic și acesta îmi spunea că dreptul internațional a evoluat atât de mult în ultimii 30 de ani, e atât de invaziv, încât practic este imposibil, cu excepția unor cazuri extreme, în care domnul Plahotniuc nu se încadrează, ca cineva în lumea modernă să îți ofere garanții”, a mai spus Popov.

În opinia fostului democrat și ambasador al Republicii Moldova în Austria, Plahotniuc nu va putea scăpa de justiție dacă dosarul în care figurează va fi instrumentat corect, din punct de vedere legal.

Citește și: (VIDEO) Procurorii cer arestarea preventivă a lui Plahotniuc

„Dacă în țara ta de origine se pornește un dosar și nu este tratat ca un dosar politic, rechizitoriul fiind construit corect, nu poți scăpa, chiar dacă ai avea garanții de la Trump sau Merkel. Să vedem cum (procurorii – n.r.) vor construi acest rechizitoriu”, a mai spus Andrei Popov.

Amintim că, joi pe numele lui Plahotniuc a fost solicitat arest preventiv, după ce nu s-a prezentat miercuri la audierile organizate de Procuratura Anticorupție.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a anunțat că în dosarul în care figurează Plahotniuc a fost reținută o persoană, iar ulterior plasată în arest preventiv, fiind bănuită de complicitate la infracțiune de spălare de bani.

Totodată, în privința unei alte persoane a fost emisă ordonanța de punere sub învinuire în contumacie și au fost dispuse investigații în vederea căutării. Procurorii anticorupție au înaintat demersuri privind aplicarea măsurii de arest preventiv și eliberarea mandatului de arest pentru un termen de 30 zile, inclusiv pe numele lui Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X