Nissan a început producția noului Juke; Cum arată automobilul

Autor: , in Auto / 11 octombrie, 2019, 16:02

Nissan a anunțat startul producției pentru noul Juke, care va fi asamblat la uzina din Sunderland, după o investiție de 100 de milioane de lire sterline. Producătorul a transmis că vânzările noului Nissan Juke vor începe în noiembrie pe unele piețe europene, scrie Automarket.ro. 

La începutul lunii septembrie, Nissan a publicat primele imagini și detalii oficiale referitoare la noua generație Juke. SUV-ul producătorului nipon a fost lansat în urmă cu aproximativ 10 ani, iar, în toată această perioadă, circa un milion de unități au fost comercializate în Europa.
Niponii au anunțat acum startul producției pentru noul Nissan Juke la Sunderland. Uzina britanică este singura care va produce noul Juke, în urma unei investiții de 100 de milioane de lire sterline

Noua generație Nissan Juke a fost dezvoltată exclusiv în Marea Britanie, iar 70% din producția de la Sunderland va fi destinată piețelor europene.

Japonezii au anunțat că vânzările lui Juke vor începe, pe unele piețe europene, de la sfârșitul lunii noiembrie.

Nissan a publicat primele imagini și detalii oficiale referitoare la noua generație Juke. SUV-ul producătorului nipon a fost lansat în urmă cu aproximativ 10 ani, iar în toată această perioadă, circa un milion de unități au fost comercializate în Europa.

Oficialii Nissan spun că noua generație Juke păstrează personalitatea specială cu care deja ne-am obișnuit, însă plusează în dreptul capitolelor spațiu interior și tehnologii moderne.

Nissan Juke: date esențiale

● Noua generație Nissan Juke a crescut comparativ cu vechea versiune. SUV-ul producătorului nipon are o lungime de 4.210 mm (+85 mm), lățimea măsoară 1.800 de mm (+35 mm), iar înălțimea ajunge la 1.595 de mm (+30 de mm). De asemenea, noul Juke are un ampatament mai generos cu 106 mm.

● SUV-ul Nissan are la bază platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan, aceeași arhitectură folosită de Renault pe Captur. În ciuda dimensiunilor exterioare mai mari, noul Juke are o masă totală mai mică cu 23 de kilomgrame comparativ cu vechea generație. În același timp, oficialii Nissan menționează că SUV-ul este ceva mai rigid, lucru care se traduce printr-un comportament dinamic îmbunătățit.

● În același timp, spațiul pentru interior a fost și el îmbunătățit. Oficialii producătorului japonez spun că pasagerii din spate se vor bucura de 5.8 centimetri în plus în dreptul spațiului pentru genunchi, în timp ce spțiul pentru cap a crescut cu 1.1 centimetri. Și portbagajul este mai generos, valoarea oferită de noua generație fiind de 422 de litri (354 de litri oferea vechiul Juke).

● Din punct de vedere estetic, noua generație a SUV-ului japonez primește o serie de modificări consistente. Grila frontală, proiectoarele pentru ceață, farurile și spoilerele au forme noi. Cu toate acestea, forma generală a lui Juke rămâne apropiată de cea cu care ne-am obișnuit.

● Nissan promite 11 nuanțe pentru caroseria lui Juke, jante cu diametrul de până la 19 inch (16 inch standard) și faruri full-LED în versiunea standard. Totodată, Nissan introduce și pachetul N-Design.

● Pentru interior, Nissan a pregătit o planșă de bord restilizată, materiale mai bune și finisaje îmbunătățite. Japonezii spun că standard vor fi oferite scaune sport, în timp ce pe lista de echipamente opționale clienții vor găsi și o tapițerie din Alcantara.

● Sistemul de infotainment poartă numele de NissanConnect și este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar ecranul tactil are o diagonală de 8 inch. Nissan introduce și funcția In-Car WiFi, mulțumită căreia clienții vor avea acces la internet.

● Pe lista de echipamente opționale, Nissan a trecut un sistem audio semnat de Bose care include 8 incinte, două dintre acestea fiind integrate la nivelul tetierelor scaunelor din față.

● Pentru moment, Nissan a anunțat o singură motorizare pentru Juke. Clienții vor găsi în oferta japonezilor unitatea de un litru cu trei cilindri care dezvoltă 117 cai putere la 5.250 rpm și 180 Nm începând cu 1.750 rpm (200 Nm cu funcția OverTorque). Aceasta va putea fi comandată fie cu o cutie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, fie cu o transmisie manuală cu șase trepte. Nissan introduce pe Juke și un selector pentru modurile de rulare (Eco, Standard sau Sport). Versiunea echipată cu transmisia manuală va accelera de la 0 la 100 km/h în 10.4 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 180 km/h.

● Noua generație Nissan Juke va fi disponibilă și cu sistemul ProPilot, tehnologia dezvoltată de japonezi care transformă SUV-ul într-un vehicul semi-autonom în anumite situații de trafic. ProPilot poate controla accelerația, sistemul de frânare și direcția mașinii.

● Pe lista sistemelor de siguranță, Nissan a trecut următoarele: frânare automată de urgență cu funcție pentru detectarea pietonilor și a bicicliștilor, sistem pentru identificarea semnelor rutiere, sistem de avertizare cu privire la părăsirea benzii de rulare, sistem de avertizare cu privire la traficul din spate și sistemul Blind Sport Intervention (monitorizează unghiului mort și redirecționează SUV-ul pe banda de rulare).

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X