(DOC) Cine sunt primii 2 deputați care au semnat inițiativa lui Țîcu, de anchetare a lui Dodon pentru trădare de patrie

Autor: , in Politic / 12 octombrie, 2019, 10:07

Inițiativa legislativă a deputatului independent Octavian Țîcu, privind instituirea unei comisii de anchetă pentru cercetarea unor posibile acțiuni de trădare de patrie comise de Igor Dodon, a mai fost semnată vineri de către doi deputați. Este vorba despre Iurie Reniță și Lilian Carp.

Anunțul a fost făcut de Țîcu, care a invitat și restul deputaților Blocului ACUM să-și respecte promisiunile asumate prin Angajamentul din 21 februarie 2019 (de a nu coaliza cu PSRM, PD și alte partide antieuropene și oligarhice, n.r.) și să susțină această inițiativă.

Pentru ca proiectul să fie înregistrat are nevoie de semnăturile a cel puțin 5 deputați.

Deputatul independent Octavian Țîcu a propus un proiect legislativ privind instituirea unei comisii de anchetă pentru cercetarea unor posibile acțiuni de trădare de patrie comise de Igor Dodon.

Demersul lui Țîcu se bazează pe „informațiile apărute în spațiul public din care ar rezulta că președintele Igor Dodon ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța activitatea unor partide politice și pentru a promova interesele rusești în Republica Moldova”.

El susține că în condițiile în care „instituțiile de drept nu au desfășurat nicio acțiune pentru a elucida aceste fapte, este necesară intervenția Parlamentului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X