Sursa foto: realitatea.md

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc, acum degrevat deoarece candidează la un nou mandat de primar al orașului Căușeni, s-a pomenit acționat în judecată de către Intreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ nr. 15 din Chișinău, pentru neplata datoriilor la utilități. Datoria a ajuns la peste 40 de mii de lei.

Datoria lui Repeșciuc a ajuns la 40 de mii de lei, iar prima ședință de judecată în acest litigiu urma să aibă loc pe 30 octombrie 2019. De cealaltă parte, Grigore Repeșciuc spune că a aflat din presă despre aceste datorii, conform moldovacurată.md.

Familia Repeșciuc deține, pe lângă casa din orașul Căușeni, și două apartamente în Capitală. Pe ambele deputatul le-a indicat, de-a lungul anilor, în declarațiile sale de avere. Unul este situat în sectorul Ciocana, are suprafața de 52,8 mp. și a fost procurat, prin ipotecă, în anul 2016. Așa cum susține însuși proprietarul, acolo locuiește fiul său.

Cel de-al doilea apartament este situat în sectorul Buiucani, are o suprafață de 47 de metri pătrați și a fost cumpărat în anul 2003. Anume pentru neplata întreținerii acestei locuințe deputatul a fost dat în judecată.

,,Am depus acțiunea în instanță în luna august. Intreprinderea de Gestionare a Fondului Locativ se află în procedură de faliment. Apartamentul respectiv a acumulat datorii la plata energiei electrice, vreo 20 de mii de lei, la deservirea blocului, la apă, în total vreo 40 de mii de lei”, a spus jurista ÎMGFL nr.15 din Chișinău la sfârșitul lunii septembrie.

De cealaltă parte, Grigore Repeșciuc spune că a aflat din presă despre datorii. ,,S-a dus soția astăzi la Chișinău să rezolve. Noi avem al doilea apartament la Ciocana, acolo totul este aranjat, plătit, acolo locuiește fiul, dar aici, la Buiucani, l-am dat demult în chirie și n-am știut despre aceste datorii. Nu a venit nicio informație la noi. Citațiile veneau pe adresa aceea. S-a dus soția la Chișinău, vom plăti de urgență, în rate, vedem cum, ne vom cere scuze. Cum așa? Eu sunt acel care plătesc toate impozitele și la urmă iată am ajuns unde am ajuns. Eu nu în toată ziua mulțumesc presei, da acum vă mulțumesc pentru informație, ne-ați deschis ochii”, a spus a doua zi Grigore Repeșciuc.

Jurista IMGFL nr.15 a confirmat, la 11 octombrie, că familia Repeșciuc a achitat deja o parte din datorie și urmează să plătească și ultimele facturi, astfel cererea din instanță va fi retrasă, iar litigiul – considerat rezolvat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here