Trei membri ai CECE Chișinău acuză CEC de fraudarea alegerilor; Comisia spune că e vorba de o eroare tehnică

Autor: , in Social / 16 octombrie, 2019, 17:02

Trei membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECE nr.1 Chișinău) au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC )și la Procuratura Generală o sesizare prin care solicită să investigheze cum a fost posibil ca pe site-ul CEC să fie plasată cu totul o altă listă a persoanelor care urmează să fie membri ai Birourilor Electorale Chișinău, în timp ce CECEC a aprobat altă listă a componenței nominale a persoanelor în acest organ electoral.

Cei trei susțin că au identificat că persoanele indicate ca membri ai Birourilor Electorale ale secțiilor de votare din Chișinău, sectorul Buiucani, desemnați de administrația publică locală nu corespund cu numele persoanelor care au fost desemnați de către CECEC. Ulterior, s-a depistat că o asemnea situație persistă și în alte componențe nominale a secțiilor de votare din alte sectoare cum ar fi Ciocana.

De partea cealaltă, reprezentanții CEC susțin că sesizarea la care cei trei fac referire a fost examinată atât de Comisie, cât și de către Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău și s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chișinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componența nominală a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului Municipal Chișinău, în partea ce ține de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare. La fel, s-a stabilit că lista membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, care își exercită atribuțiile corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău.

„Eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greșeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chișinău”, se arată în comunicatul CEC.

Mai mult, reprezentanții CEC spun că unul din cei trei membri ai CECE nr.1 Chișinău cunoaște despre concluzia anchetei interne, a participat împreună cu funcționarii CEC la investigarea și verificarea veridicității informației invocate în sesizare, precum și a votat Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău, prin care s-a atestat eroarea tehnică admisă și nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral.

Sursa foto: cec.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X