(VIDEO) Elevii a două licee din Chișinău s-au bătut în plină zi în fața unui local

Autor: , in Social / 17 octombrie, 2019, 17:37

Trei elevi din clasa a XI-a de la Liceul „Mircea Eliade” au fost snopiți în bătaie în plină zi într-un local din centrul Capitalei. Incidentul a avut aproximativ două săptămâni în urmă, iar în urma încăierării, minorii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Camerele de supraveghere instalate în local au surprins momentele în care cei trei minori sunt luați la pumni de un grup de elevi de clasa a XII-a la Liceul „Gheorghe Asachi”.

„Copiii sunt în clasa a XI-a, iar în acea zi au avut lecții prescurtate, așa că s-au eliberat mai devreme și au mers la un ceai, o cafea, la restaurant. Erau cinci băieți și o fată. În video se vede cum apare un băiat și căuta bătaie. Fiul meu, până în ziua de azi, îmi spune că nu știe care este motivul bătăii”, a povestit Alexandru Cozmac, tatăl unuia dintre minorii agresați, scrie Ziarul de Gardă.

Din imaginile video se vede că unul dintre elevii de la „Gheorghe Asachi” se apropie de masa la care stăteau elevii de la „Mircea Eliade”, iar la un moment dat, îi aplică unui băiat o lovitură puternică cu cotul. Ulterior, cei trei minori, însoțiți de câțiva băieți din gașca de alături, au ieșit din local, iar conflictul a degenerat.

Potrivit unui părinte, cele două grupuri de elevi nu se cunoșteau. Totodată, acesta declară că nu cunoaște motivele care au generat bătaia.

„În timpul bătăii, oamenii și chelnerii se apropiau de geam și se uitau cum se bat. A trecut un anumit timp, iar chelnerul nu a reacționat. Nu a chemat paza. Paza trebuia să fie acolo. Pe mine m-a telefonat băiatul și de la Buiucani am ajuns acolo în vreo 15 minute. Am ajuns înaintea poliției și a serviciului de pază. A venit urgența și pe loc i-au făcut băiatului un bandaj de prim ajutor. Ulterior fiul meu a fost internat la spitalul Coțaga. La spital a fost cusut la ochi și a stat în staționar o săptămână”, povestește Alexandru Cozmac.

De cealaltă parte, administrația localului și unul dintre chelneri declară că a apelat la pază imediat ce a sesizat conflictul.

„Dacă au chemat paza, asta deja înseamnă că ei au reacționat. Ce trebuiau să facă? Dacă paza a venit târziu, asta e deja întrebarea către pază”, a declarat administratoarea localului.

Materialul complet poate fi citit aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X