Andrei Năstase: UE ar putea oferi Republicii Moldova aproape 1 miliard de euro. Depinde de ce parcurs vom alege la 20 octombrie

Autor: , in Politic / 18 octombrie, 2019, 15:28

În următorii ani, Republica Moldova ar putea primi de la Uniunea Europeană aproape 1 miliard de euro, dar banii nu vor veni dacă la alegerile generale locale din 20 octombrie cetățenii nu își vor asuma prin vot parcursul european. Declarații în acest sens au fost făcute de candidatul Blocului ACUM pentru șefia Chișinăului, Andrei Năstase.

„În următorii ani putem primi de la UE aproape 1 miliard de euro, o sumă fabuloasă care ne va putea ajuta să facem ceea ce trebuie pentru o viață mai bună în țara noastră. Acest miliar de euro nu va veni dacă nu ne vom asuma prin vot un parcurs european pentru comunitățile noastre și pentru întreaga țara”, a spus Năstase.

Candidatul Blocului ACUM apreciază că „această campanie s-a desfășurat în condiții de libertate, fără ca democrația și valorile ei fundamentale să fie atacate de pumnalele fostului regim”.

„Actualul Guvern a decis că dreptul oamenilor de a-și alege viitorul este o chestiune nenegociabilă. Alegerile din 20 octombrie sunt esențiale pentru viitorul nostru, al familiilor noastre, pentru viitorul fiecărei comunități din Republica Moldova. Duminică vom alege dacă vom continua să trăim așa cum am făcut-o până acum sau dacă ne asumăm împreună construcția corectă și durabilă a unei societăți drepte, libere și echitabile pentru toți și fiecare în parte. Blocul ACUM este mai unit ca niciodată și determinat să își asume prin candidații săi un proiect de țară foarte serios și susținut cu fermitate de către toți partenerii de dezvoltare”, a declarat Andrei Năstase.

În opinia președintelui Platformei DA, Europa așteaptă decizia pe care cetățenii o vor lua duminică și analizează modul în care aceasta va fi luată.

„Partenerii noștri nu ne vor putea ajuta, dacă noi nu ne ajutăm pe noi înșine prin vot masiv, inteligent și concentrat pe candidații Blocului ACUM. E timpul să renunțăm să ne mulțumim cu puținul pe care unii li l-a oferit în toți acești ani, în schimbul tăcerii noastre”, a spus acesta.

Referitor la situația din Chișinău, Năstase apreciază că orașul „suferă prea mult și este la un pas de a se prăbuși sub povara miilor de probleme nerezolvată, sub povara captivă încă a mafiei imobiliare, strâns unită în spatele unui candidat care i-a promis protecție și continuitate pentru afaceri murdare. Bugetul este foarte mic și limitat la cheltuielile curente și la nevoia curentă de dezvoltare. Dacă ne dorim doar să supraviețuim trebuie să economisim, dar dacă vrem să dezvoltăm orașul și suburbiile trebuie și să investim, să atragem fonduri și investiții autohtone și străine”.

Referitor la campania electorală, acesta a punctat că unii candidați care au preluat în această campanie „practicile mincinoase ale lui Țuțu și Ghimpu și poartă 2-3 troleibuze în suburbii în alegeri, iar după alegeri uită de oameni și promisiuni și recurg la tot felul de scuze”.

„Fac un apel sincer și asumat către toți locuitorii Chișinăului, indiferent de etnie și limba vorbită. Aveți încredere în cuvântul meu de onoare că va fi bine pentru toți. Votați pentru o viață mai bună. Nu îi mai lăsați să ne dezbine. Votul din 20 octombrie are o importanță deosebită, deoarece poate oferi o majoritate proeuropeană și responsabilă în Consiliu, capabilă să vină cu expertiză și fonduri substanțiale. Avem obligația la aceste alegeri să oferim fiecărei comunități majorități solide proeuropene în consiliile locale, cu atât mai mult la Chișinău, cel mai mare oraș de la frontiera de Est a Uniunii Europene”, a adăugat Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X