vineri, octombrie 18, 2019


„Să facem asta împreună”: Huawei apelează la UE pentru afacerea 5G

Autor: , in IT/Ştiinţă , - 11:18

Producătorul chinez de telecomunicații „Huawei Technologies” încearcă să potolească apele în legătură cu preocupările UE cum că această afacere ar fi un risc pentru securitatea cibernetică, afirmând că vrea să ajute continentul să devină un lider mondial în rețelele mobile din generația viitoare, conform ALJAZEERA.

„Trebuie să găsim o ‘cale europeană’. Așa că hai să o facem împreună”, a declarat Abraham Liu, reprezentantul Huawei în Uniunea Europeană, în cadrul unei dezbateri organizate de patru grupuri politice principale ale Parlamentului European.

„Avem de gând să lucrăm cu toți în parteneriat pentru a înfrânge temerile și a crea oportunități”, a adăugat Liu.

Reprezentantul Huawei în UE a declarat că, compania sa a oferit cele mai avansate tehnologii pentru a conecta continentul și pentru a permite Europei să conducă a patra revoluție industrială, care ar putea include inteligență artificială, mașini care se conduc singure și supercalculatoare.

Huawei, cel mai bun producător de echipamente de telecomunicații, s-a simțit presat după ce Statele Unite l-a pus, în luna mai, pe lista neagră a comerțului. Ulterior, Washington a îndemnat țările UE să nu mai folosească produsele Huawei, în special rețelele 5G, temându-se că acestea ar putea fi folosite pentru spionaj.

Compania Huawei, care concurează cu Nokia din Finlanda și cu Ericsson din Suedia, a declarat anterior că este pregătită să lucreze cu partenerii săi europeni la securitatea rețelei 5G. Reprezentanții companiei au negat întotdeauna că echipamentul lor ar putea fi folosit pentru spionaj.

Într-un raport publicat în octombrie, legislatorii UE au evitat în mod explicit numirea Chinei și a Huawei drept riscuri de securitate atunci când entitățile susținute de stat avertizează despre pericolul creșterii atacurilor cibernetice.

Întrebat despre raportul respectiv, Liu l-a numit „destul de obiectiv” și a spus că „părțile implicate trebuie să vorbească la aceeași masă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *