Maia Sandu, în contextul alegerilor din 20 octombrie: Guvernul proeuropean are nevoie de un Chișinău proeuropean

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 octombrie, 2019, 13:51

Guvernul proeuropean are nevoie de un Chișinău proeuropean, iar soarta reformelor pe care Guvernul le-a inițiat la nivel de țară depinde de votul pe care îl vor da chișinăuienii în cadrul alegerilor care vor avea loc la 20 octombrie, municipiul fiind centrul vieții social-economice și culturale a țării. Declarații în acest sens au fost făcute de prim-ministra Maia Sandu, în contextul închiderii campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Chișinăul mereu a dat tonul schimbării în țară. Ne dorim ca și de această dată Capitala să fie motorul și inima schimbării și să susțină efortul nostru, a Guvernului care s-a angajat în reformarea țării. Chișinăul nu este doar Capitala, este și centrul vieții social-economice și culturale a țării, iată de ce niciun Guvern, cât de curajos, bine intenționat și reformator, fără un Chișinău bine administrat nu va avea sorț de izbândă. Soarta reformelor pe care le-am inițiat la nivel de țară depinde de votul pe care îl veți da pe 20 octombrie. Un Guvern proeuropean are nevoie de un Chișinău proeuropean”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Executivului a amintit că „anul 2019 a început sub semnul speranței, ne aflam în toiul luptei care se ducea pentru viitorul acestei țări, o luptă pe viață și pe moarte cu un regim perfid, toxic și antipopular. Plahotniuc și guvernarea sa oligarhică a capturat statul și l-a dus pe marginea prăpastiei. Cu toții vă amintiți de acea stare de teroare, frică și disperare prin care a trecut țara. La 24 februarie 2019 democrația a învins. Regimul a primit o lovitură fatală de la alegătorii care au trimis în Parlament forțe politice ce au promis să facă dreptate, să elibereze țara de Plahotniuc și să lupte cu corupția”.

„Din 8 iunie, avem însă un Guvern al poporului, care și-a asumat aceste angajamente, curățarea instituțiilor, eliberarea justiției, scoaterea țării din izolare internațională și deblocarea finanțării externe, relansarea economiei și oprirea schemelor de corupție prin care era furat bugetul statului”, a spus Sandu.

Prim-ministra a mai declarat că „grație votului cetățenilor s-a reușit alungarea dictatorul din țară, dar acesta a fost doar primul pas”.

„Sistemul corupt construit cu migală în ultimii ani luptă cu dârjenie și dorește să își ia revanșa. Instituțiile capturate își revin foarte greu. Tentaculele s-au înfipt adânc în administrație și trebuie să facem un efort mare ca să punem instituțiile în slujba cetățeanului. Iată de ce aceste alegeri sunt atât de importante. Ele sunt cruciale. Lupta se duce între forțele noi, care au început schimbarea, și rămășițele sistemului mafiot, care încearcă din răsputeri să se mențină pe ultima redută – administrația locală”, a mai spus prim-ministra.

În contextul alegerilor locale care vor avea loc pe 20 octombrie, Maia Sandu a declarat că de votul cetățenilor depinde dacă schimbările începute de noul Guvern vor fi duse până la capăt.

„Prin alegerea corectă, veți putea face curățenia în primării și consilii, scăpând de slugile vechiului regim și veți putea aduce la conducerea lor pe reprezentanții forței politice noi – Blocul ACUM – care a demonstrat la nivel central că poate face schimbarea, care a spus nu hoției și schemelor din economie, care a scos la iveală adevărații făptași ai furtului bancar, care a dejucat lanul de jefuire a banului public în mai multe întreprinderi de stat, care a început lupta decisivă pentru eliberarea justiției. Votând Blocul ACUM la alegerile locale veți aduce schimbarea în localitățile voastre”, a conchis Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X