Opt dosare au fost depuse pentru concursul la funcția de procuror general

Autor: , in Actualitate / Social / 18 octombrie, 2019, 15:45

La concursul pentru ocuparea funcției de procuror general și-au depus candidaturile opt persoane, iar numărul acestora ar putea crește în condițiile în care termenul limită de depunere a dosarelor expiră duminică.

Conform ministrei Justiției, Olesea Stamate, până în prezent au fost recepționate dosarele a opt candidați. Totuși, aceasta a declarat că nu poate da numele celor care vor să ocupe funcția de procuror șef, până nu va expira termenul limită de depunere a dosarelor.

„Cel mai corect este să așteptăm ca toate dosarele să fie depuse, iar luni la prima oră vor fi făcute publice numele candidaților”, a spus Stamate.

De menționat că dosarele sunt depuse la concursul organizat de Ministerul Justiției. O Comisie specială va selecta cel puțin doi candidați, pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procurorilor. CSP va selecta un singur candidat, pe care la rândul său îl va înainta președintelui, pentru numire.

Joi a fost anunțată componența nominală a Comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general. Astfel, din această comisie vor face parte:

1. Olesea Stamate – ministrul justiției;
2. Raisa Botezatu – fost judecător;
3. James Hamilton – expert internațional în domeniul procuraturii, fost procuror general al Irlandei;
4. Sergiu Baieșu – doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
5. Igor Boțan – director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al societății civile;
6. Dumitru Postovan – expert național desemnat de Președintele Parlamentului;
7. Tatiana Buianina – psiholog, membru fără drept de vot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X