imagine simbol

Procuratura vine cu detalii despre perchezițiile efectuate în această dimineață. Oamenii legii au descins la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor unui grup, desemnat criminal organizat, în temeiul bănuielii rezonabile că ar fi comis abuz de serviciu și evaziune fiscală.

Au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice.

În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Contabilitate dublă, salarii în plic, arvune de la persoane folosite în alte scopuri

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice.

Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

De menționat că, reprezentanții „Pro Imobil” susțin ce de mai bine de o lună nu își mai au sediul acolo unde au fost efectuate astăzi percheziții. Clădirea ar fi închiriată de altă companie imobiliară, gestionată de Octavian Orheianu, președintele clubul Sportiv „Lion Muay Thai”, tot el și vicepreședinte al Federației Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din Republica Moldova, condusă de Dorin Damir, finul fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here