Foto simbol. Sursa: politia.md

Poliţia Națională a întreprins toate măsurile de rigoare pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale generale și a celor parlamentare noi care se vor desfășura duminică, 20 octombrie 2019.

Astfel că, peste 4 mii de polițiști vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și de aplicare cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale.

„La fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile”, anunță Poliția Națională.

Totodată, angajații poliției asigură escortarea unităților de transport care transportă buletinele de vot și documentația electorală către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale în vederea garantării integrității acestora.

Inspectoratul General al Poliției vine cu recomandări către populație, în scopul evitării abaterilor de la legislația în vigoare în ziua scrutinului: să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică, să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot și să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

De asemenea, oamenii sunt îndemnațo să sesizeze poliția în cazul în care le-a fost îngrădită exercitarea dreptului electoral la vot sau accesul în localul de votare sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here