imagine simbol

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, în centrul Londrei pentru a cere un nou referendum pentru Brexit, în condiţiile în care acord renegociat de prim-ministrul Boris Johnson va fi supus votului în Parlament în următoarele ore, relatează BBC, citat de Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, organizatorii campaniei „Votul Poporului” spun că îşi doresc să vadă dacă cetăţenii din Regat îşi doresc cu adevărat să părăsească Uniunea Europeană cu termenii stabiliţi de Boris Johnson.

Protestatarii se vor îndrepta spre Westminster în timpul în care parlamentarii dezbat noul acord negociat de Boris Johnson. Marşul, care a început la mijlocul zilei, se va desfăşura din Park Lane până în apropierea Parlamentului.

Ali Lothian, în vârstă de 60 de ani și Mettje Hunneman, în vârstă de 49 de ani, au venit din Dundee și Edinburgh, din Scoția, călătorind peste noapte pentru a participa la protest. Ali le-a spus jurnaliștilor de la BBC că simte că aceasta este singura șansă să arate cât de mult crede că este nevoie de un nou referendum.

Până sâmbătă, peste 500.000 de lire sterline au fost donate pentru a sprijini protestul, acesta primind și sprijin interpartinic.

Organizatorii campaniei cer participanților să semneze o scrisoare adresată lui Boris Johnson, liderilor europeni, parlamentarilor și europarlamentarilor prin care le cer să permită o nouă șansă de a verifica dacă „încă ne mai dorim să continuăm cu Brexitul”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here