Sursă foto: bilan.ch

Guvernul britanic a trimis o scrisoare oficială prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, fără a da alte detalii despre conținutul documentului.

„Solicitarea de prelungire tocmai a ajuns. Voi începe consultările cu liderii Uniunii Europene pentru a stabili cum să reacţionăm”, a informat Donald Tusk pe Twitter.

Guvernul britanic a cerut amânarea Brexit până la 31 ianuarie 2020 printr-o scrisoare oficială, dar aceasta nu poartă semnătura premierului Boris Johnson. Potrivit BBC News, Boris Johnson a refuzat să semneze scrisoarea formală argumentând că el consideră o greşeală decizia Camerei Comunelor de a amâna Brexitul, conform digi24.ro.

Scrisoarea formală de solicitare a amânării trimisă lui Donald Tusk este însoțită însă de încă o scrisoare, de data aceasta semnată de Boris Johnson, în care Bruxelles-ul este îndemnat să nu accepte nicio amânare, în cadrul planului său de a-i convinge pe membrii Camerei Comunelor să aprobe urgent Acordul de retragere din UE.

Anterior, premierul britanic, Boris Johnson, îi dăduse asigurări preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, că urmează să îi fie trimisă o scrisoare chiar sâmbătă seară prin care Londra își va anunța solicitarea de a se amâna din nou Brexitul, prevăzut în mod normal pentru 31 octombrie.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat imediat după aceea că nu va negocia nu UE nicio nouă amânare a Brexitului.

Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here