Moldova a votat; Creștere semnificativă a prezenței la Chișinău în ultimele ore

Autor: , in Politic / Populare / 20 octombrie, 2019, 20:59

Peste 1,17 milioane de oameni au votat la scrutinul de astăzi în toată Republica Moldova. Prezența a fost de aproape 42% la nivel național, una sub cea înregistrată la alegerile parlamentare din 24 februarie și scrutinul local din 2015.

Prezența la Chișinău a fost mai mică decât în 2015, dar a crescut spectaculos în ultimele 3 ore de vot, când au votat peste 40 de mii de cetățeni.

Astfel, în Chișinău au votat aproape 230 de mii de oameni în total, sau 36% din alegătorii cu drept de vot. Prezența a depășit-o ușor pe cea din primul tur din cadrul alegerilor din mai 2018, când au votat 226 de mii de cetățeni sau 35,9% din cei cu drept de vot.

Prezența este sub cea înregistrată însă în cadrul scrutinului 2015, când în turul I au votat peste 47% din alegători.

În ce privește profilul alegătorilor, cei mai activi au fost vârstnicii. Persoanele trecute de 56 de ani reprezintă peste 43% din electorat. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani reprezintă peste 33% din votanți.

Cea mai ridicată prezență în Chișinău s-a atestat în suburbii, unde au votat aproape 42% din alegători. Iar cel mai modest s-a votat la Ciocana, unde s-au prezentat 33% din alegători.

La nivel național, cea mai ridicată prezență s-a atestat în raioanele de nord, unde la Ocnița și Dondușeni s-a prezentat peste 50% din electorat. Cea mai modestă prezență este la Bălți și Chișinău, unde au votat 36% din alegători.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X