imagine simbol

Republica Moldova votează astăzi în aproape 2000 de secții de votare deschise în țară și peste hotare în cadrul alegerilor locale și parlamentare anticipate în mai multe circumscripții.

În cadrul alegerilor locale sunt în joc aproape 900 de locuri de primari și peste 11.500 de consilieri. Cea mai importantă luptă se dă la Chișinău, acolo unde pentru funcția de primar al capitalei luptă 19 candidați.

Pe de altă parte, în patru circumscripții uninominale (nr.17 Nisporeni, nr. 33 Chișinău – suburbii, nr.48 or. Slobozia și mun. Bender și Tiraspol și nr.50 ce cuprinde 43 de state situate la vest de Republica Moldova) se desfășoară alegeri parlamentare noi.

Urnele de vot se deschid la ora 07:00 și se închid la 21:00, atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotare.

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, alegătorii pot vota în baza următoarelor acte, pe care trebuie să le prezinte înainte de a primi buletinul de vot:

– buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova, cu fişa de însoţire ce confirmă domiciliul sau reşedinţa sa pe teritoriul secţiei de votare;

– buletinul de identitate provizoriu cu menţiunile privind cetăţenia Republicii Moldova și domiciliul titularului;

– paşaportul pentru intrare–ieşire din ţară;

– legitimația de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).

La aceste alegeri cetățenii moldoveni de peste hotare vor putea vota și cu buletinul de identitate și vor completa şi depune o declaraţie pe propria răspundere privind abţinerea de la votarea multiplă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here