(FOTO și VIDEO) Câțiva angajați ai unei societăți comerciale din Dubăsari riscă până la 10 de închisoare pentru contrabandă cu miez de nucă în UE și Federația Rusă

Autor: , in Social / Uncategorized / 21 octombrie, 2019, 13:48

Mai mulți angajați ai unei societăți comerciale cu sediul în Dubăsari importau și exportau fraudulos miez de nucă și produse vegetale în Uniunea Europeană și Federația Rusă prin contrabandă. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), aceștia au reușit să obțină ilegal venituri în valoare de 3.783.629 de lei. Toate acțiunile au pornit din anul 2017.

La 17 octombrie curent, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) au efectuat mai multe percheziții la domiciliile persoanelor cu funcție de răspundere a entității economice vizate, iar în rezultat, au fost depistate și ridicate două arme de foc, o armă traumatică, documente cu privire la încheierea tranzacțiilor și achizițiilor dubioase, precum și agende în care erau înregistrate informații relevante.

Poliția a inițiat în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Suspecții riscă închisoare de la 3 la 10 ani, iar societății comerciale cercetate riscă să i de aplice amendă în mărime de până la 550 000 lei, privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea definitivă.

Totodată, organul de urmărire penală urmează să cerceteze circumstanțele păstrării neglijente a armelor de foc şi muniţiilor depistate și ridicate, iar în cazul în care vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei sau cu închisoare până la 3 ani.

Ofițerii de investigație efectuează în continuare măsuri procesuale scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Sursa foto: politia.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X