(FOTO) Țigări, bani și acte false, depistate în timpul procedurilor de control pe Aeroportul Internațional Chișinău

Autor: , in Social / Uncategorized / 21 octombrie, 2019, 15:46

În acest weekend, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost semnalate cazuri de transportare ilicită de țigări și valută, precum și a unui permis de conducere falsificat.

În cadrul procedurilor de control al pasagerilor rutei Chișinău-Dublin, polițiștii de frontieră au supus unor verificări suplimentare pe un bărbat de 25 de ani, având cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României, cât și a bagajului personal.

Astfel, la îndemâna acestuia a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile române, cu semne vizibile de falsificare. În consecință, i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar actul a fost supus unei expertize. Conform rezultatelor, acesta va fi pedepsit.

Un alt bărbat, de asemenea cu dublă cetățenie, a încercat să traverseze frontiera cu un bagaj ticsit cu țigări.
Cazul a fost semnalat pe sensul de ieșire din țară, la cursa Chișinău-Londra.

În timpul scanării bagajului de cală cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 325 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale.

La fel, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, polițiștii de frontieră și vameșii au observat în timpul controlului de securitate, în borseta unui călător de pe cursa Chișinău-Moscova 1.722.000 de ruble rusești, bani nedeclarați.

În ambele cazuri, bărbații s-au ales cu procese-verbale conform indicilor art. 287 al.10 – Cod Contravenţional al RM, printre care prevede confiscarea ţigaretelor și banilor nedeclarați. Procesul de documentare este continuat de către Serviciul Vamal.

Sursa foto: border.gov.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X