Ion Ceban vrea coaliție cu Blocul ACUM în CMC, în schimbul mai multor funcții

Autor: , in Politic / 21 octombrie, 2019, 12:52

Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, care a obținut 40% din voturi în cadrul alegerilor de duminică, vrea coaliție cu Blocul ACUM în Consiliul Municipal Chișinău. Socialistul spune că, în cazul în care va deveni primar, este gata să ofere celor de la Blocul ACUM mai multe funcții de conducere.

„Propunerea mea către cei de la Blocul ACUM este să mergem pe o coaliție și să avem câteva priorități. Dacă ajung primar, din cei patru viceprimari pe care îi are Capitala, sunt gata ca doi să fie numiți din partea Blocului ACUM, iar din cei cinci pretori pe care îi are Capitala, sunt gata ca 2 să fie de la Blocul ACUM”, a anunțat Ceban.

Socialistul, care a acces în turul doi al scrutinului și îl va avea drept contracandidat pe Andrei Năstase, spune că dacă Blocul ACUM acceptă o coaliție cu PSRM, funcția de președinte al Consiliului Municipal Chișinău va fi oferită celor din Bloc.

Ceban mai spune că vrea să schimbe organigrama CMC și să creeze un departament de planificare urbană, iar conducerea acestui departament vrea să fie realizată de către Victor Chironda.

Totodată, socialistul i-a propus lui Octavian Țicu să preia conducerea unui viitor departament al relațiilor bilaterale și investiționale care vin din România. Așa cum Țicu a anunțat că nu renunță la mandatul de deputat obținut alături de Blocul ACUM în cadrul alegerilor parlamentare din februarie curent, Ceban propune această funcție pentru consilierul PUN care va accede în CMC.

Deocamdată, Blocul ACUM nu a comentat propunerea socialistului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X