Mesajul Maiei Sandu după alegerile de duminică: „S-au desfășurat altfel decât în timpul regimului Plahotniuc”

Autor: , in Politic / 21 octombrie, 2019, 12:21

Prim-ministra Maia Sandu susține că modul în care au fost desfășurate alegerile de duminică este diferit de cel în care se organizau acestea în „timpul regimului Plahotniuc”, fapt care vorbește despre caracterul liber al alegerilor.

Sandu a ținut să mulțumească cetățenilor pentru că au ieșit la vot și echipelor Partidului Acțiune și Solidaritate și a Platformei DA, „care au depus un efort mare pentru a convinge oamenii să iasă la vot și să ne acorde, încă o dată, susținerea”.

„Urmează două săptămâni în care este nevoie de mobilizare pentru a câștiga turul II al alegerilor locale”, susține șefa Executivului.

„De această dată am avut altfel de alegeri față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie, existența numărului mare de candidați, fapt care vorbește despre caracterul liber al alegerilor, lipsa cazurilor de violență, aproape că nu au existat încercări de corupere a electoratului”, spune Maia Sandu.

Prim-ministra este de părere că procesul electoral este departe de a fi ideal, însă dă asigurări că echipa sa va munci pentru a remedia erorile depistate acum.

„Vom discuta despre modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidații în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii, ne vom asigura că Consiliul Audiovizualului devine o instituție independentă care împiedică și sancționează orice formă de manipulare, propagandă și intoxicare a populației. Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X