Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, care la scrutinul de duminică a acumulat în jur de 10% din voturile chișinăuienilor, susține că, în turul doi de scrutin, liberalii vor îndemna cetățenii să voteze împotriva candidatului PSRM, Ion Ceban.

Chirtoacă a apreciat drept „previzibil” rezultatul de duminică, iar neparticiparea la dezbateri a principalilor candidați a fost taxată de alegători.

„Rezultatul este unul previzibil, cu toate că noi ne-am fi dorit să mergem noi la turul doi și, respectiv, să câștigăm primărie. Neparticiparea la dezbateri s-a întors împotriva clasei politice. Oamenii au taxat lipsa de la dezbateri a principalilor candidați. Pentru Ceban asta nu a fost o problemă. La socialiști poți pune și o ființă necuvântătoare că tot atâtea procente vor obține”, a comentat Chirtoacă.

În context, liderul PL a declarat că pentru turul doi al scrutinului este nevoie de mobilizare masivă, astfel încât să câștige forța de dreapta.

„Înțelegem cum funcționează lucrurile și chiar dacă Andrei Năstase are de răspuns la întrebările pe care i le-am adresat, evident că în turul doi îndemnăm de acum, necondiționat, toți cetățenii să susțină direcția proeuropeană și să voteze împotriva lui Ion Ceban. Vom depune efort pentru a îndemna cetățenii să iasă la vot. Repet, noi vom îndemna alegătorii să voteze împotriva lui Ion Ceban și a socialiștilor. Alt apel noi nu putem face”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

După procesarea a 306 din 307 de procese verbale, datele arată că socialistul Ion Ceban a acumulat 40,1% din voturi, iar candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, se situează pe poziția a doua cu 31%. Pe locul trei este Dorin Chirtoacă, cu 10,1% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here